Většina obyvatel USA preferuje platbu v hotovosti před Apple Pay i platebními kartami

Podle nedávného průzkumu plánuje za vánoční dárky většina obyvatel USA zaplatit hotově. Pomocí Apple Pay plánují platit pouze 3 % Američanů. Jaký způsob platby preferujete vy?

Průzkum provedl web Bankrate.com mezi obyvateli USA. Většina z nich plánuje za vánoční dárky zaplatit hotově (39 %) nebo pomocí debetní karty (31 %). 22 % zákazníků preferuje pro zaplacení kreditní kartu a pouze 3 %, jak již bylo zmíněno, plánuje zaplatit pomocí mobilní služby, většinou pomocí Apple Pay.

U mladších ročníků jsou preference jiné. Lidé mezi 18 a 29 lety výrazně preferují platbu debetní kartou před hotovostí. Nicméně mobilní platby nejsou populární ani u této demografické skupiny. Pouze 14 % americké populace s chytrým telefonem plánuje platební službu jako Apple Pay nebo Android Pay vůbec použít. Důvodem pro tuto nízkou popularitu mobilních plateb je pro většinu zákazníků nízká bezpečnost nebo fakt, že ostatní metody platby jsou pro ně příhodnější. Nicméně podle specialisty z webu Bankrate.com je pravděpodobnější, že se lidé stanou obětí podvodu při použití platební karty než při použití mobilní platby.

Zdroj: appleworld.today

This article has 1 comments

  1. Stanislav Reply

    Poslední dobou platím hotovostí také už jen minimálně.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *