Všechny chystané hry Nintenda pro iOS budou free-to-play

Všechny hry, které Nintendo momentálně pro iOS a Android plánuje budou free-to-play. Tvrdí to jejich vývojový partner DeNa. To znamená, že je budete moct stahovat zdarma – ale zcela jistě budou obsahovat in-app transakce.

CEO DeNa Isao Moriyasu ve středu sdělil: „Všechny momentálně vyvíjené hry budou zdarma.“ Kolik jich bude celkem, se neví, Nintendo zatím oznámilo prvních 5, které vyjdou postupně do března 2017.

Ačkoli firma slibovala, že se bude jednat opravdové kvalitní tituly – ne jen mini hry – dal se tento krok očekávat. Nintendo nedávno vydal i pro své konzole několik titulů, které jsou zdarma.  

Free-to-play model je poslední dobou vývojáři velmi oblíbený. Když jsou hry zdarma, lidé nemají potřebu je někde stahovat nelegálně. Obsahují ale možnost transakcí, kde si za reálnou měnu můžete dokoupit různá herní vylepšení. A někdy je těžké hry hrát bez těchto vylepšení. Uvidíme, jak se k tomu Nintendo postaví a jak moc bude tyto transakce prosazovat.

Firma minulý měsíc představila první chystanou hru, Miitomo, která vyjde v březnu. Nejednalo se o žádný bombastický titul a akcie jak Nintenda, tak DeNa po oznámení klesly.

zdroj: cultofandroid

This article has 1 comments

  1. Ragnar Reply

    Ty mikrotransakce jsou fakt sracka, uplne zabijej herni prumysl.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *