Jak Apple pracuje na voděodolném reproduktoru a mikrofonu

 Již od roku 2012 si Apple nechává patentovat různé technologie, které by měly zajišťovat voděodolnost jednotlivých komponentů jejich zařízení.

V září se zjistilo, že Apple jeden z nich použil v praxi a nový iPhone 6s obsahuje voděodolný silikon, který těsní určité součástky. Plánuje ale jít dál. Americký úřad průmyslového vlastnictví minulý týden zveřejnil další patent Applu, který se problému voděodolnosti věnuje. Přesněji voděodolnosti „akustického prostoru“.

Podle něj by bylo dobré udělat mikrofony a reproduktory voděodolné, aby ochránily důležité citlivé komponenty, které se nachází za nimi. Patent popisuje systém, který by vodu z materiálu odváděl. Mechanismus by obsahoval akustickou membránu, která by produkovala signály, které by vodu z akustické dutiny dostaly. Tyto signály by byly mimo zvukový rozsah, který je pro lidi slyšitelný.  

Další implementace počítala  s dodatečným materiálem, který by dutinu od okolí chránil. Ten by mohl mít hydrofobní nátěr (jako třeba manganese oxide polystyrene, zinc oxide polystyrene, precipitated calcium carbonate, carbon-nanotubes atd.)

Poslední způsob popisoval systém odstraňování vody pomocí odpařování. Některé komponenty by se prostě zahřály a vody se tak zbavily.

Uvidíme, zda se někdy voděodolného mikrofonu a reproduktoru skutečně dočkáme. Technologie by na to byla.

zdroj: patentlyapple

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *