Transakce Apple Pay stoupají!

Apple deklaroval, že Apple Pay má ‚skvělý začátek‘. I když od jeho vydání uplynul už skoro rok, Applu pořád narůstá mnoho nových transakcí každý měsíc. V prohlášení pro Bloomberg Apple sdělil:

         „Máme skvěle nastartováno a jsme svědky dvouciferného měsíčního nárůstu, který má Apple Pay už od uvedení na trh,“ uvedl Apple v emailovém prohlášení.

Apple Pay byl představen už minulý rok spolu s iPhonem 6 a 6 Plus ve Spojených Státech. Provoz ve Velké Británii byl spuštěn před pár měsíci. V lednovém výroční zprávě Tim Cook uvedl, že rok 2015 je „rok Apple Pay“. Avšak, Bloomberg poznamenal, že ne všichni jsou nadšeni s mobilními platbami od Apple. U společností Panera Bread a Firehouse Apple Pay tvoří nízké procento z celkových nákupů…

Nicméně je těžké odsuzovat úspěch mobilních plateb, které fungují jen na nedávno vydaných iPhonech a Apple Watch. Firehouse je také zklamán z malé propagace od Apple: „Apple prostě nestačí pouhé vydání Apple Pay“ řekl Burchati.

Průzkum u uživatelů Apple Watch ukázal, že většina z nich by si nastavila Apple Pay, ale jen o trochu více než polovina by aplikaci použila alespoň jednou. Další dotaz ukázal, že uživatelé nerozuměli výhodám služby natolik, aby se staly součástí jejich nákupu. Faktem je, že Apple Pay je teď více o pohodlí, ale není to věc, na které by hodinky stály.

Apple rozšiřuje Wallet (peněženku, dřívější Passbook) v iOS 9 o karty Discovery a o obchodní věrnostní karty. To by mělo pomoci navýšit funkce peněženky, což by mohlo přidat více pozornosti na Apple Pay. Pro trh Spojených Států může být zavedení technologie EMV (celosvětový standard pro vzájemné operace mezi čipovými kartami a čtecími zařízení karet jako jsou pokladní místa (POS) s terminály a bankomaty. Tento standard slouží pro autentizaci kreditní karty a debetní karty k transakcím) také faktorem příjmu Apple Pay, bude to jak rychlejší pro zákazníky, tak efektivnější pro maloobchodníky používající bezkontaktní platební metody.

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *