Apple začal aplikace infikované malwarem XcodeGhost odstraňovat z App Storu

Apple si je plně vědom nedávného útoku malwaru na několik aplikací v App Storu. Řekl to dnes agentuře Reuters. Začal také všechny infikované aplikace z obchodu odstraňovat.

XcodeGhost je, jak jsme psali včera, malware, který napadnul několik legitimních aplikací v App Storu. Stalo se to proto, že někteří vývojáři použili neoficiální verzi Xcodu, kterou stáhli z pochybného serveru v Číně. Většina infikovaných aplikací je proto čínského původu, ale patří mezi ně i WeChat, aplikace, která je oblíbená po celém světě.

Apple Reuters sdělil: „Z App Storu jsme odstranili všechny aplikace, u kterých jsme zjistili, že byly malwarem infikovány. Pracujeme s vývojáři, abychom zajistili, že na přepis bude použita správná verze Xcodu“

To znamená, že je možnost, že některé infikované aplikace na App Storu stále ještě jsou.

Xcode je IDE nástroj, který slouží k vývoji aplikací jak mobilních, tak těch desktopových. Infikováním nástroje na výrobu je celý proces „vloupání se“ do aplikace o mnoho jednoduší.

Vývojáři by měli Xcode stahovat jedině z Mac App Store nebo z oficiálního portálu pro vývojáře.

Zatím se neví, jestli útok vyústil k úniku velkého množství uživatelských dat. Jedná se však o zatím největší problém podobného rázu.

zdroj: idownloadblog

 

 

This article has 1 comments

  1. KarelleraK Reply

    Docela mě překvapilo, že to ráno hlásali v rádiu. Česky rádiu.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *