Jak se od sebe liší ceny iPhonů v Evropě a USA

iPhone 6s byl představen ve středu na konferenci „Hey, Siri“ a do prodeje jde 25. září ve dvanácti vybraných zemích. Jsou mezi nimi Austrálie, Kanada, Čína, Francie, Německo, Hong Kong, Japonsko, Nový Zéland, Puerto Rico, Singapur, Velká Británie a USA.

Nedávná zpráva zjistila, že za nejdražší cenu na světě se bude nový iPhone prodávat ve Francii. Za nejzákladnější model zákazníci zaplatí až o 30% víc než v USA.

Ačkoli ceny nejnovějších iPhonů zůstávají v USA a v Británii stejné jako u minulého modelu, dramatické oslabení eura v posledních 12 měsících znamená, že zákazníci ve Francii a Německu zaplatí o €40 (£29) víc za 16GB iPhone 6s než minulý rok zaplatili za iPhone 6.

Zpráva dále uvedla, že když se ceny převedou do dolarů, tak se Británie stává třetím nejdražším místem na světě, kde se dá koupit 16GB iPhone 6s. Cena £539 se převede na $832.73, což je o $183.73 více než uváděná cena v USA.

Je však poměrně těžké ceny porovnávat, jelikož cena uváděná v Británii a spoustě dalších zemích je s daní a to cena v USA a Kanadě není. Tam se dopočítává až podle DPH konkrétního státu, které se v každém liší. Například ve státě New York to je 8,875% ale jsou státy, kde tato daň vůbec není.

Apple tak samozřejmě nevydělává o 30% víc na iPhonech ve Francii než v USA, spousta z toho jsou daně.

Ceny se zvedly i v Kanadě a Austrálii. Přesto je však v iPhone v Kanadě relativně levný ve srovnání s ostatními zeměmi.

zdroj: patentlyapple

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *