Recenze: sportovní náramek Xiaomi Mi Band 2

Přejete si chytré hodinky, které vám budou vypomáhat s každodenním životem, ale nechcete za ně utratit polovinu své výplaty?

Xiaomi Mi Band 2 je jeden z těch produktů, který vám poskytne spousty funkcí a přitom není vůbec finančně náročný.

Mi Band 2 je třetí generací originálního chytrého náramku od čínského velikána Xiaomi. Tato generace nově přináší OLED displej a dotykové tlačítko ve spodní části zařízení.

K náramku je samotná aplikace Mi Fit, kterou si můžete stáhnout zde. Aplikace je velice jednoduše zařízená s pěkným designem. Mi Fit aplikací vás provedeme dále v článku, kde také uvidíte, jak jednoduché je nastavení samotného náramku.

Balení

Mi Band 2 přichází v malé krabičce, na které je vyobrazen design samotných hodinek. Hned jak krabičku otevřete, můžete spatřit obrazovku hodinek v oddělené sekci. Pokud vyklopíte přední část balení samotné zařízení z ní můžete vyndat a hned v prostoru pod ním je samotný silikonový náramek. Vedle náramku nalezneme ještě jednu oddělenou sekci, kde se nachází USB konektor, který se používá k nabíjení hodinek.

Nastavení

První co musí nový uživatel udělat je dobít baterii hodinek. Samotná baterie vydrží nabitá přibližně celý měsíc v kuse. Po dobití baterie můžete vložit hodinky do samotného náramku, proveďte tak ze spodní části náramku, tedy v místě, které máte normálně na ruce.

Nyní pomocí aplikace Mi Fit hodinky můžete nastavit. Pokud jste ještě tak neudělali, aplikaci naleznete na App Store pod tímto odkazem.

Poté co aplikaci otevřete, zobrazí se vám obrazovka, kde zvolíte své přihlášení. Poté zvolíte jazyk. Aplikace se vás zeptá zda souhlasíte s jejich Software Usage Agreement and Policy, kde kliknete na Agree. Dále si zvolíte možnost přihlášení buďto skrze Mi Fit, Facebook či Google účet. 

     

Aplikace vám umožní své hodinky propojit i se zabudovanou aplikací Zdraví, takže můžete své pokroky sledovat i tam.

Když máte již založený účet, zobrazí se vám hlavní stránka, kde budete mít nápsáno „No paired devices“, na tento rámeček kliknete, dostanete se do menu, kde můžete vybrat zařízení firmy Xiaomi, zvolíte Band (Náramek). Na obrazovce se vám objeví upozornění, že následující data, jako jsou například aktivity, spánek a další se vám shromáždí po spárování se zařízením. Zde kliknete na „Agree“ a poté již váš telefon začne vyhledávat váše zařízení v okolí. Poprvé to může chvíli trvat, až několik minut, ale buďte trpěliví. Po spárování se hodinky budou dalších několik minut aktualizovat a hned poté je můžete začít používat. 

   

Používání

V sekci Nastavení uvnitř aplikace si můžete zvolit, zda chcete nosit hodinky na pravé či levé ruce, funkci zda chcete ukázat displej pokaždé, když zvednete zápěstí. Velice dobrá funkce, kterou je možno využívat je Find Band, neboli Najít náramek. Pokud toto okénko zmáčknete, hodinky vám zavibrují. Další velice zajímavou funkcí je vodotěsnost. Hodinky vám vydrží přibližně 30 minut v hloubce až do jednoho metru. 

Závěr

Xiaomi Mi Band 2 nás velice překvapil. Na to, kolik stojí jsou hodinky opravdu výkonné a obsahují spousty funkcí. Nejvíce nás zaujala funkce měření tlaku, která byla stejně výkoná jako u Apple Watch, pokud se zmýlila tak maximálně do 5ti čísel. Dále upozornění na zprávy, kde se vám na displeji objeví jméno kontaktu, od kterého zpráva přichází. A samozřejmě starý dobrý krokoměr. 

Náramek si můžete objednávat se slevou zde. Slevový kód je HSC4thD381. Vyjde vás tedy na 19,99 USD.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *