Hodnota akcií Applu dosáhla nového historického maxima

Po poslední finanční zprávě Applu stoupla hodnota akcií této společnosti na nové historické maximum. A to ani ještě není na trhu iPhone 8.

Když se včera zavírala burza, akcie Applu měla hodnotu 159 dolarů – po zveřejnění finančních výsledků ze třetího čtvrtletí tohoto fiskálního roku stoupla jejich hodnota o celých 6 %. A není divu – oproti minulému roku se prodalo např. o 15 % více iPadů. Především nový iPad je velkým hitem, i když kvůli své nižší ceně samozřejmě přináší společnosti menší příjmy. I prodeje ostatních produktů Applu odpovídaly očekávání, i přestože Tim Cook upozorňoval, že prodeje iPhonů mohou být slabší, protože se čeká na představení jejich nové generace, iPhonu 8.

Tim Cook také zdůraznil, že velmi rychle rostou příjmy ze služeb Applu jako je iCloud, Apple Music, App Store nebo Apple Pay. Pro příští čtvrtletí Tim Cook odhadl celkové příjmy ve velikosti 49 až 52 miliard dolarů.

Akcie Applu jsou tak na svém historickém maximu. Přitom ještě před rokem se jejich hodnota propadla až pod 90 dolarů. je tedy vidět, že tehdejší obavy byly neopodstatněné.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *