Jeff Bezos sestupuje z funkce generálního ředitele společnosti Amazon, role se ujme Andy Jassy

Jeff Bezos je zakladatelem a generálním ředitelem obrovské, celosvětově známé korporace Amazon. Podle všeho se ovšem rozhodl své hlavní pozice během letošního roku vzdát.

Ve zprávě z The New York Times se uvádí, že Jeff Bezos od letošního léta odstoupí z funkce generálního ředitele společnosti Amazon. Do budoucna se Bezos ujme role výkonného předsedy společnosti.

Funkce generálního ředitele samozřejmě nezůstane prázdná. Zpráva naznačuje, že šéf divize cloud computingu společnosti Amazon, Andy Jassy se stane novým výkonným ředitelem společnosti poté, co Jeff Bezos oficiálně odstoupí.

Jeff Bezos ve svém prohlášení uvedl následující:

Amazon je tím, čím je, díky neustálým inovacím. Společně vymýšlíme bláznivé věci a pak z nich děláme ty „normální“. Jako první jsme představili zákaznické recenze, 1-Click, osobní doporučení, rychlou přepravu Amazon Prime, nákupy Just Walk Out, Climate Pledge, Kindle, Alexu, cloudové výpočty infrastruktury, Career Choice a mnoho dalšího. Pokud věci děláte správně, několik let po překvapivém vynálezu se nová „šílená“ věc stane normální. Když se podíváte na naše finanční výsledky, ve skutečnosti vidíte dlouhodobé kumulativní výsledky našich vynálezů. Amazon je na tom nyní lépe než kdy dřív, a proto si myslím, že nastal ten nejlepší čas pro tuto změnu.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *