Apple představil nové AirPods Max

Společnost Apple v úterý oznámila svá dlouho očekávaná prémiová sluchátka, které nazval AirPods Max. Nyní jsou k dispozici k předobjednání a dodávat a prodávat se budou od 15. prosince.

Sluchátka přinášejí zřetelný zvuk a kombinují vlastní akustický design, čipy Apple H1 pro nastavení iCloud a výpočetní zvuk s funkcemi, jako je adaptivní EQ, aktivní potlačení šumu, režim Transparency a prostorový zvuk. Díky adaptivnímu ekvalizéru přizpůsobují sluchátka zvuk tvaru a utěsnění polštářů vůči uším. To vše funguje měřením vysílaného zvukového signálu a úpravou nízkých a středních frekvencí.

Jsou k dispozici v pěti barevných provedeních – vesmírně šedá, stříbrná, blankytně modrá, zelená a růžová.

„Vlastní akustický design v kombinaci s výkonnými čipy H1 a vyspělým softwarem umožňují AirPods Max využívat výpočetní zvuk k bezdrátovému poskytování dokonalého osobního zážitku,“ řekl Greg Joswiak, senior viceprezident pro celosvětový marketing společnosti Apple.

Sluchátka mají prodyšný pletený vrchlík ze síťoviny, který pokrývá čelenku z nerezové oceli, rozkládá váhu a snižuje tlak na hlavu. Video o produktu dostupné na webu společnosti Apple ukazuje, jak se teleskopické ramena čelenky plynule prodlužují a zůstávají na místě, aby si udržely požadovaný tvar.

Každé samostatné sluchátko se připevňuje k čelence pomocí revolučního mechanismu, který vyvažuje a rozděluje tlak sluchátek, a umožňuje jim nezávislé otáčení a otáčení tak, aby odpovídaly jedinečným konturám hlavy uživatele. Každý ušní polštář využívá akusticky upravenou paměťovou pěnu k vytvoření účinného utěsnění – kritického faktoru při poskytování pohlcujícího zvuku.

Sluchátka AirPods Max mají digitální korunku inspirovanou Apple Watch pro přesné ovládání hlasitosti. Můžete ji také použít k přehrávání/pozastavení zvuku, přeskočení skladeb, přijetí/ukončení telefonních hovorů a aktivaci Siri.

Speciální tlačítko přepíná mezi aktivním potlačením hluku a režimem Transparentnosti.

AirPods Max jsou vybaveny 40mm dynamickým ovladačem navrženým společností Apple, který poskytuje bohaté, hluboké basy, přesné střední rozsahy a ostré, čisté vysokofrekvenční rozšíření, díky čemuž je slyšet každou notu. Unikátní motor s dvojitým neodymovým prstencovým magnetem umožňuje AirPods Max udržovat celkové harmonické zkreslení menší než 1 procento v celém slyšitelném rozsahu, a to i při maximální hlasitosti.

Velkou funkcí je také výpočetní zvuk.

AirPods Max jsou vybaveny čipem H1 navrženým společností Apple, vlastním akustickým designem a pokročilým softwarem, díky němuž poskytují výpočetní zvuk. Využití každého z 10 zvukových jader čipů – schopných 9 miliard operací za vteřinu – poskytuje výpočetní zvuk a průlomový zážitek z poslechu, který zahrnuje adaptivní EQ, aktivní potlačení šumu, režim Transparency a prostorový zvuk.

K aktivnímu potlačení šumu používají AirPods Max tři mikrofony směřující do každého sluchátka, přičemž jeden mikrofon sleduje zvuk, který zasahuje vaše ucho. „Pomocí výpočetního zvuku se potlačení šumu neustále přizpůsobuje pohybu sluchátek,“ poznamenává Apple. Stejně jako AirPods Pro, i AirPods Max podporují režim Transparency (současně posloucháte hudbu a zároveň slyšíte okolní prostředí) a prostorový zvuk, který pomocí vestavěného gyroskopu a akcelerometru dynamicky sleduje vaši hlavu a umisťuje obsah zaznamenaný v 5.1, 7.1 a Dolby Atmos prakticky kdekoli v prostoru.

AirPods Max pomocí optických a pozičních senzorů automaticky detekují, kdy jsou na hlavě uživatele. Jakmile jsou AirPods Max nasazeny, přehrávají zvuk a umí se pozastavit, jakmile je sundáte, nebo když uživatel jednoduše zvedne jedno ze sluchátek. S AirPods Max jsou hlasové hovory a příkazy Siri zřetelné a jasné díky mikrofonům vytvářejícím paprsek, který blokuje okolní hluk a soustředí se na hlas uživatele.

Společnost Apple sdělila, že baterie AirPods Max vydrží přehrávat zvuk až 20 hodin. Přiložený Smart Case automaticky uvede sluchátka do stavu velmi nízké spotřeby, aby se šetřila baterie, když se nepoužívají.

AirPods Max se začnou dodávat a prodávat již v úterý, tedy 15. prosince. Zvukové příslušenství vyžaduje zařízení Apple se systémem iOS 14.3, iPadOS 14.3, macOS Big Sur 11.1, watchOS 7.2 nebo tvOS 14.3 či novější.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *