Jak bude u iPhonu 8 vypadat oblast kolem virtuálního domovského tlačítka?

Díky firmwaru pro chytrý reproduktor HomePod se dozvídáme mnohé i o nadcházejícím iPhonu 8. Vývojář zjistil, jak bude vypadat oblast kolem virtuálního domovského tlačítka Home button.

Jak je již téměř potvrzené, iPhone 8 nebude mít hardwarové domovské tlačítko – to bude nahrazeno virtuálním domovským tlačítkem přímo na displeji. Dosud se spekulovalo o tom, že celá spodní část displeje bude vyhrazena pro systémové funkce, jako je např. právě Home button. Vývojář Steve Troughton-Smith v uniklém zdrojovém kódu našel o tomto tématu více.

V první řadě je třeba říct, že žádná část kódu vznik této oblasti se systémovými funkcemi přímo nepotvrzuje. Zmiňuje se ale o tom, že aplikace, které mají ve spodní části menu, budou mít toto menu umístěné nad domovským tlačítkem. Z toho vyplývá, že kolem domovského tlačítka bude nějaká forma oblasti pro systémové funkce.

Dále bylo zjištěno, že bude možné upravit velikost domovského tlačítko. O možnosti měnit jeho barvu není nikde žádná zmínka, nicméně lze ho úplně skrýt.

Zdroj: 9to5mac.com

 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *