iPhone 8 by nakonec měl přijít do prodeje již v září

Podle poslední čtvrtletní finanční zprávy Applu to vypadá, že nový iPhone 8 nakonec bude dostupný již v září – nicméně pouze v omezeném množství.

Minulý týden zveřejnil Apple svou finanční zprávu za uplynulé čtvrtletí. V ní jsme se mimo jiné dozvěděli i odhad příjmů pro nadcházející čtvrtletí – do kterého by už měly být započítány i příjmy z iPhonu 8. Tento odhad je 49 miliard dolarů až 52 miliard dolarů. Obvyklý odhad příjmů je v rozpětí dvou miliard dolarů, čili miliarda navíc indikuje, že Apple si je příjmy pro nadcházející čtvrtletí méně jistý.

49 miliard je podle analytiků cíl, kterého je možné dosáhnout i bez iPhonu 8, tedy pouze s iPhonem 7s/7s Plus. Nicméně pro dosažení příjmů 52 miliard by už bylo nutné prodat výraznější množství iPhonů 8.

Z toho lze vyvodit několik možných scénářů. Apple je obvykle ve svých odhadech spíše pesimistický a raději chce investory překvapit pozitivně než negativně. Dá se tedy předpokládat, že společnost chce po konferenci dodat na trh větší množství iPhonů 8, ale není si úplně jistá, zda to dokáže. Minimálně omezeného množství iPhonů 8 se ale pravděpodobně již v září dočkáme. Otázkou zůstává, zda se dostanou do České republiky.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *