Apple pracuje na procesoru určeném pro umělou inteligenci

Podle aktuálních informací bude mít letošní iPhone 8 funkce pro rozšířenou realitu a chytřejší Siri. Apple jde ale ještě dál a údajně vyvíjí i speciální procesor určený pouze pro umělou inteligenci.

Tento procesor zatím nese označení „Apple Neural Engine“ a má umožnit lepší funkci rozpoznávání hlasu a obličeje stejně jako vyšší výdrž baterie. V současnosti používá iPhone kromě hlavního procesoru ještě pohybový koprocesor, který umožňuje mimo jiné vždy aktivní Siri a také další úsporu baterie. Procesor pro umělou inteligenci by se tak k těmto dvěma procesorům přidal.

Tento procesor by iPhone využíval především pro funkce, na které se chce Apple nyní zaměřit, tj. rozšířená realita a 3D senzorová přední kamera pro lepší rozpoznávání obrazu, která by mohla být schopná identifikovat uživatele i podle jeho oční duhovky. Podle agentury Bloomberg, která tuto informaci přinesla, má Apple již funkční prototyp tohoto procesoru a testuje ho. Zatím ale není jisté, zda bude použit již tento rok u nadcházejícího iPhonu 8.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *