2 GB RAM vs 3 GB RAM: Jaký je reálný rozdíl u nového iPhonu?

Nový iPhone 7 má v základní verzi 2 GB operační paměti, verze Plus má 3 GB. Jaký je reálný rozdíl při prohlížení internetových stránek v Safari?

S výjimkou iPadu Pro je nový iPhone 7 Plus iOS zařízení s největší kapacitou operační paměti. Předchozí přechod z 1 GB na 2 GB je znatelný i při běžném provozu a určitě byl od Applu krokem vpřed. Má ale nějaký smysl přidání dalšího GB paměti? Redaktoři webu 9To5Mac se to rozhodli otestovat v prohlížeči Safari, jedné z mála aplikací, které třetí GB opravdu dokáže využít.

Test probíhal v podstatě tak, že v aplikaci otevřeli spoustu panelů, ve kterých byly načtené ty samé stránky. Poté zkoušeli, kolik stránek budou moci znovu otevřít, dokud zůstanou uložené v paměti a nebudou se muset znovu načíst.

Ukázalo se, že Safari začne u obou iPhonů stránky znovu načítat přibližně po stejném počtu otevření. Pokud se tedy rozhodujete mezi základní verzí a verzí Plus, veliksot operační paměti není příliš důležitým parametrem. Diskutuje se o tom, že tento GB paměti navíc je určen spíše pro dvojitý fotoaparát u větší verze zařízení.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *