Barvy na displeji iPhone 7 budou pastvou pro oči

Apple udělal během posledních let  v grafické prezentaci obrazovek svých zařízení několik změn, ale žádná nebyla tak markantní, jako ta, která proběhla u iPhone 7. Díky novému standardu Wide Color nabízí displej iPhonu úžasné barvy.

Wide Color je jméno pro barevný standard DCI-P3, který mu udělil Apple. DCI-P3 byl původně navržen pro digitální projekce v americkém filmovém průmyslu.

Většina displejů na trhu používá starší standard RGB, jenž nabízí mnohem méně barev. Je to škoda, protože spousta fotoaparátů DCI-P3 zachytit umí, ale pak není kde fotografie s tak pestrou škálou barev zobrazit.

Apple musel kvůli Wide Color vytvořit nový software pro iOS, který tyto barvy zvládne. Zároveň ale musel vymyslet, jak to udělat, aby na něm běžely i starší aplikace. K tomu navíc museli vydat nové rozhraní pro vývojáře.

Prvním produktem Applu, jenž využíval Wide Color, byl iMac 5K. Následoval 9,7palcový iPad Pro.

zdroj: appleinsider

This article has 1 comments

  1. Martin Reply

    To je sice hezké tvrzení, ale na to že iphone 7 ještě nemá FullHD displej, je za tu cenu k smíchu. Netvrdím že Iphony jsou hrozné telefony, protože ho taky používám a na chod systému si nem ohu stěžovat. Ale co se týče té ceny jo to víceméně pálka za nic. Pořád je to elektronika… Až tam začnou dávat 4K displeje tak s cenou budu spokojenej 😃

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *