Asijští výrobci se připravují na příchod iPhonu 7

Apple je se svými iPhony v posledních několika letech v Číně a dalších asijských zemích velmi populární. Jak se asijští výrobci smartphonů připravují na příchod konkurence v podobě iPhonu 7?

I když si korejský Samsung po skončení mánie okolo extrémně úspěšného iPhonu 6 nyní užívá lehký nárůst prodejů, podle nedávné zprávy společnosti Korea Investment & Securities  budou zisky z prodeje jeho modelu Galaxy S7 ve třetím a čtvrtém čtvrtletí klesat – a to také kvůli představení iPhonu 7. Samsung již svůj vlajkový model pro tento rok představil a nyní už se tak může akorát modlit, aby iPhone 7 jeho nový Galaxy neohrozil příliš.

Lenovo a Xiaomi se snaží na příchod iPhonu 7 připravit trochu jiným způsobem. Proti Applu plánují bojovat představením nových phabletů, čili obrovských smartphonů s displejem o úhlopříčce 6,4 palce. Na to, zda je tento krok správný, si zatím budeme muset počkat.

To, že se asijští výrobci příchodu nového iPhonu 7 opravdu obávají, dokazují i jejich objednávky nových komponent u dodavatelů. Ty totiž podle některých zdrojů kvůli opatrnosti snížily.

Zdroj: patentlyapple.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *