5 funkcí, kterými by se měl Apple inspirovat u Android N

Nadcházející verze operačního systému iPhonu, iOS 10, to nebude mít proti svému hlavnímu konkurentovi lehké. Android N přináší několik funkcí, které by fanoušci Applu jistě ocenili.

Rozebereme si pět nejvýraznějších vychytávek, které by stálo za to mít ve svém jablečném zařízení.

Split-screen multitasking pro iPhone

Apple sice v iOS split-screen nabízí, jenže jen na iPad. Google umožňuje svým uživatelům používat podobnou funkci i na smartphonech. Což by se hodilo i u iOS, jelikož například iPhone 6s Plus má obrazovkou velkou dost na to, aby split-screen využil.

Velikost displeje

Velikost displeje, respektive možnost nastavit si velikost písma, obrázků a tlačítek, v iOS není. Výchozí velikost je sice skvělá, ale jsou lidé, kteří by třeba chtěli na domovskou stránku nacpat více ikonek.  Nebo méně. Prostě mít možnost si to upravit. V Android N tu možnost máte.

Jednoduché  updaty

Updaty na iOS jsou zrušující, ale zároveň pěkně otravné. Musíte počkat, než se soubor stáhne, pak až ho zařízení zpracuje a následně všechno restartovat. V Android N se s ničím takovým nemusíte stresovat, protože systém dokáže update stáhnout a připravit na pozadí sám. Nainstaluje se při příštím restartu zařízení.

Instantní aplikace

Další velkou věcí jsou instantní aplikace. Tato funkce zcela ruší proces jejich instalování. Prostě si jen vyberete aplikaci a můžete ji hned používat, není třeba instalovat.

Příklad: Prohlížíte si Facebook a uvidíte reklamu na nějaký produkt, který chcete. Když na ní kliknete, produkt se otevře přímo v aplikaci obchodu. A vy jste nic neinstalovali. Android N to dělá tak, že stáhne pouhé moduly aplikace.

Podpora pro Unicode 9.0

Představte si, Android N má více smajlíků než iOS! Google v tomto směru dlouho zaostával, ale teď se rozhodnul, že to dožene a do nejnovějšího systému integroval podporu pro standard Unicode 9.0. iOS 9 podporuje jen Unicode 7.0. Tohle je ovšem jediná věc ze seznamu, u které jistě víme, že ji iOS dostane.

 zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *