Vyšel OS X El Capitan 10.11.4

OS X 10.11.4, jenž strávil více než dva měsíce v betě, včera při příležitosti konference Applu oficiálně vyšel. Je tedy dostupný pro všechny uživatele OS X El Capitan.

I když to na první pohled nevypadá, update přináší do systému několik výrazných změn – zejména pro aplikace Photos, Notes a Messages, plus pomocí iMessage lze konečně sdílet Live Photos. A jak je zvykem, update opravuje řadu bugů a vylepšuje stabilitu systému.

Sdílení Live Photos

OS X 10.11.4 umožňuje sdílení a zobrazování Live Photos pořízených pomocí iPhonu 6s nebo iPhonu 6s Plus skrze službu iMessage. To do teď nešlo, Live Photos se „rozložily“ na jednotlivé statické obrázky. Uživatelé s nimi mohli manipulovat jen v aplikaci Photos.

Ve Finderu najdete u Live Photos novou ikonku, indikující, že se jedná o tento typ souboru.

OS-X-El-Capitan-Photos-Live-Photos-share-menu-Mac-screenshot-002

Ochrana Poznámek

Podobně jako v novém iOS 9.3, i v OS X 10.11.4 lze zabezpečit Poznámky neboli Notes. Na iPhonu to sice jde i pomocí Touch ID, v Macu si nastavíte heslo. Tyto zabezpečené poznámky jsou zpětně kompatibilní s iOS 9.3.

OS-X-El-Capitan-Notes-password-protection-Mac-screenshot-001

Wi-Fi volání

Tato verze systému El Capitan umožňuje zákazníkům Verizonu funkci Wi-Fi volání. To nás v Čechách zajímat nemusí, ale zmiňuji jen, abyste věděli, co všechno update obsahuje.

Safari zvládá odkazy „t.co“

Safari se konečně dočkal opravy nepříjemného bugu, kdy uživatel na Twitteru, po kliknutí na nějaký odkaz obsahující „t.co“, dostal chybovou hlášku. Způsoboval to pokažený protokol HTTPS, který již funguje v pořádku.

Safari-broken-Twitter-links

Dostupnost

Jak již bylo zmíněno, El Capitan 10.11.4 je dostupný pro všechny Macy, které jsou kompatibilní se systémem El Capitan. Update najdete v Mac App Storu pod záložkou Updaty.

zdroj: idownloadblog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *