Podívejte se na co všechno narazíte na trhu v Číně

Divili jste se někdy, odkud pochází nejvíce padělaných produktů Applu? Nedávno jsem si udělal výlet do Shenzhenu v Číně a zažil jsem ohromné šílenství. V Shenzhenu přilepí logo Applu snad na cokoliv a tyto produkty se poté snaží prodat jako legitimní. Netřeba dodávat, že to byl pro mne velice humorný zážitek.

Už jste někdy slyšeli o Headset iPhonu 7? Ne? Kde jste to proboha žili? Toto všechno je šílenství v Shenzhenu. A co takhle externí baterie, co vypadá jako iPhone 6? V Číně je jistě mnoho věcí označené logem Applu, které rozhodně nejsou certifikovány.

Měl jsem možnost navštívit slavný trh v Shenzhenu, který je specializovaný na elektroniku. Pár produktům jsem neodolal, jedná se většinou o hodně smutné a přitom vtipné napodobeniny Applu. Skvělá věc je ale ta, že mě každý z těchto produktů přišel na nějakách ¥200, což je přibližně 30 dolarů (asi 750 korun).

Zajímavé je, že Applův smluvní výrobce v Číně je Foxconn, který samozřejmě byl a je v průběhu let kontrolován. Foxconn se nachází v Shenzhenu, tedy ve stejném městě, kde jsem narazil na elektronický trh s padělanými produkty. Dá se tedy jistě spekulovat o tom, že spousta padělaného zboží pochází ze stejného zdroje, jako nefalšované produkty Apple.

Podívejte se na video, které jsem pro vás natočil s představením všech produktů, které jsem zakoupil.

Zdroj: 9to5mac

This article has 2 comments

  1. Lala Reply

    No nezdá sa mi či ste to video točili práve Vy, slečna Veronika…

    • Veronika Břeňová Reply

      Ano, máte pravdu. Proto také máte pod článkem napsaný odkaz, odkud se článek překládal, a také kde se k němu vzaly podklady.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *