Jak budou v budoucnu vypadat Apple Story?

Angela Ahrendts, ředitelka kamenných obchodů Applu, mluvila na probíhající konferenci Innovation Festival o její roli v Applu.

Apple Story jsou v USA obchody s největšími tržbami na metr čtvereční a určitě tak žádné výrazné změny nepotřebují. Nicméně Angela Ahrendts se je i tak snaží neustále zdokonalovat.

Jedním  jejich cílů je neustálé zdokonalování designu obchodů. Do toho se pustila s hlavním designérem Applu Jonym Ivem. První jím navržený Apple Store byl otevřen nedávno v Bruselu a uvnitř něj jsou např. živé stromy a interaktivní stoly.

Dále mluvila o důležitosti Číny pro Apple. Protože přibližně 200 milionů čínských občanů ročně cestuje mimo svojí rodnou zemi, chce mít ve všech hlavních Apple Storech čínsky mluvící zaměstnance. V největším Apple Storu v New Yorku už jich je 21.

Poslední věcí, o které Angela Ahrendts na konferenci mluvila, byl její vztah se zaměstnanci Applu Storů. Prý se snaží kvalitně starat o všechny své zaměstnance, včetně těch na částečný úvazek, protože je jednodušší a levnější si zaměstnance udržet než hledat nového. Každý týden sdílí všem zaměstnancům tříminutové video, aby se cítili více zapojeni do provozu Apple Storů.

Zdroj: cultofmac.com

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *