App Store v iOS získá novou kategorii ‚Nakupování‘

Apple bude dnes aktualizovat App Store pro iOS kvůli představení nové kategorie ve vyhledávání ‚Nakupování‘, které umožní uživatelům iOS lepší vyhledávání aplikací související s nakupováním. Podle serveru TechCrunch bude kategorie ‚Nakupování‘ k dispozici uživatelům po celém světě a bude zahrnovat aplikace, které nabízejí nakupování, aukce, srovnání cen, kupóny, recenze výrobků a další, je to přechod ze stávající kategorie Lifestyle do nové tzv. méně hlučné kategorie.

Apple plánuje využít kategorii ‚Nakupování‘ ke zdůraznění aplikací, které podporují Apple Pay. Mnoho z nich již zahrnuje integraci Apple Pay, umožňuje uživatelům zaplatit zboží jen s použitím Touch ID, neboli otisku prstu.

Nová kategorie App Store bude zahrnovat i několik nových kolekcí aplikací spojených s nakupováním, včetně ‚Ušetřete při nákupu‘, která bude nabízet exkluzivní slevy různých obchodníků jako například Everlane, Zappos, Groupon a Nordstrom. Nordstrom, který například nabídne k nákupu nad 100 dolarů dárek, zatímco Zappos může poskytnout bezplatnou dopravu na jeden den. České firmy by slevy či zvýhodněné služby měly nabídnout vzápětí.

Uživatelé App Store by měli vidět tuto novou kategorii ještě dnes a do budoucna je možné, že by Apple mohl to samé zanést do App Storu pro tvOS. App Store tvOS v současné době podporuje pouze dvě kategorie, hry a zábavu, ale nakupování na televizních obrazovkách je u Apple jednou z priorit.

Zdroj: macrumors

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *