Bell dostal pokutu za postování podvodných recenzí na App Store

Společnosti Bell byla udělena pokuta ve výši 1,25 milionu dolarů za odesílání podvodných recenzí na App Store. Je takové jednání opravdu nezákonné?

Bell je kanadská telekomunikační společnost a pokuta jí byla udělena kanadským úřadem pro ochranu hospodářské soutěže. Ten společnost obvinil potom, co její vedení samo přiznalo, že její zaměstnanci opravdu smyšlené recenze napsali. Týkalo se to aplikace MyBell Mobile a Bell nakonec souhlasil s pokutou ve výši 1,25 milionu amerických dolarů.

Během vyšetřování se ukázalo, že zaměstnanci Bellu nepsali podvodné recenze pouze na App Storu, ale i na Google Play. V oficiálním vyjádření vedení Bellu stojí, že „podvodné recenze jsou výsledkem přespříliš horlivých zaměstnanců“ a že „vedení je v této aktivitě nikterak nepodporovalo.“

V minulosti už kvůli podobným prohřeškům Apple varoval několik společností, ale tohle je první případ, kdy došlo na pokutu o vyšší částce. Imitace pozitivních reakcí veřejnosti samotnými zaměstnanci firem je v poslední době velkým problémem a dokonce už má i své pojmenování, „astroturfing“.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *