Novinky o nové Apple TV

Apple TV projde největšími změnami od jejího vydání. Dostane přístup do App Storu a bude se dát použít i jako herní konzole. Na co se můžeme těšit?

Apple nedávno uspořádal soutěž, ve které dal několika vývojářům možnost vyhrát novou Apple TV ještě před jejím uvedením do prodeje. Vývojáři samozřejmě dostali zakázáno o ní zveřejňovat jakékoliv informace, nicméně nějaké novinky na internet přece jen unikly.

První z nich je, že starý ovladač Apple TV funguje i s tou novou. To mimo jiné znamená, že nová Apple TV musí mít zabudovaný infračervený senzor, ačkoli nový ovladač Siri Remote navazuje spojení přes Bluetooth. Dalším příjemných zjištěním je, že na nové Apple TV opravdu půjdou spustit díky Xcode 7 neoficiální aplikace, které nejsou na App Storu – například herní emulátor Provenance, o kterém jsme vás informovali nedávno.

Ovladač Siri Remote budí rozporuplné pocity. Jeho dotykovou část pokrývá skleněná vrstva, podobně jako u některých nových MacBooků, u kterých se tato technologie setkala s úspěchem. Dále je ovladač schopný detekovat, kdy byl zvednut a poté automaticky aktivuje rozhraní. Nicméně když dojde na ovladač jako herní kontroler, známý vývojář Steve Troughton-Smith je značně skeptický – na svém Twitter účtu označil využití ovladače jako herního kontroleru za „ještě horší, než se předpokládalo“.

Unboxing nové Apple TV můžete zhlédnout zde.

Zdroj: idownloadblog.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *