Jailbreak tweak, který vás ochrání před chybou „1. ledna 1970“

Nedávno objevený bug v firmwaru iOS způsobuje po nastavení určitého data kompletní zničení celého zařízení. Na updatu, který ho má zpravit, se již pracuje. Pokud se ovšem v mezičase bojíte, že někdo přijde a datum vám na zařízení nastaví, je tu záchrana.

Je jím jailbreak tweak jménem BrickDate, dostupný v Cydii, který vás před nastavením tohoto data ochrání.

Vývojáři popisují jeho fungování následovně – tweak zajišťuje, že datum 1. ledna 1970 nelze nastavit. Do Nastavení zařízení navíc připadá nabídku, kde můžete tweak zapnout, nebo vypnout. Je to velmi jednoduché.

Nicméně protože nechceme riskovat zničení svých vlastních zařízení, nemůžeme vlastním testem potvrdit, zda vychytávka opravdu funguje. Budete muset věřit vývojářům.

Je také třeba dodat, že tweak znemožňuje nastavit datum přes Nastavení zařízení. Programově to stále lze. Pokud tedy stáhnete nějaký malware, který datum nastaví tímto způsobem, BrickDate vás neochrání.

Snad se brzy dočkáme oficiální nápravy.

zdroj: idownloadblog

This article has 1 comments

  1. Lucas Reply

    … otázkou je kolik lidi používá Jailbreak ??? .. vzhledem k tomu ze Jailbreak neni dostupný ani na iOS 9.1 a čeká se az na iOS 9.3 tak pochybuju ze tento tweak někomu pomůže .. navic jsou názory tech co vlastní novější modely iPhone ze maji strach .. jinak doporucuju downgrade na iOS 9.0.2

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *