Apple se snaží oslovit čínský trh

Zájem Applu o rychle rostoucí čínský trh stoupá. Netradiční růžovozlatá barva nového iPhonu Rose Gold má oslovit právě Čínu.

Když poprvé vyšel iPhone ve zlaté barvě, Apple díky tomu výrazně zvýšil své prodeje v Číně. Verze ve zlaté barvě oslovila hlavně čínské zákaznice. Další zvýšení prodejů Apple zaznamenal minulý rok díky nové verzi iPhonu Plus s větším displejem – Číňané preferují větší displeje. I proto se v Číně očekává úspěch nově představeného velkého iPadu Pro, na kterém půjdou mimo jiné pohodlně číst čínské časopisy, které vycházejí ve větším formátu.

Výkonný ředitel Applu Tim Cook prozradil, že při vytváření růžovozlaté verze iPhonu mysleli v Applu především na čínský trh. Západní země jsou při výběru barvy tradičně konzervativnější, nicméně nová barva Rose Gold boduje na všech trzích.

Podle nejnovějších zpráv to vypadá, že se Applu prorazit na čínském trhu podařilo. Nový iPhone 6s a 6s Plus se v Číně i Hongkongu vyprodali ve všech variantách již díky předobjednávkám.

Apple se donedávna řídil rétorikou zesnulého Steva Jobse, že telefon se má dát pohodlně ovládat jednou rukou. I proto byly iPhony dřív o tolik menší než jejich konkurenti s Androidem.

Zdroj: patentlyapple.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *