Apple představil gigantický iPad Pro

Tak jak se očekávalo, Apple představil svůj zatím největší tablet iPad Pro. Spolu s ním stylus Apple Pencil a přenosnou klávesnici Smart Keyboard.

iPad Pro byl na programu konference jako druhý, hned po Apple Watch. Apple ho uvedl jako „tu největší událost ve světě iPadu od představení iPadu“ a superlativy nešetřil.

Nová verze iPadu disponuje ohromnou 12,9 palcovou retina obrazovkou s 5,6 milionama pixelů a LCD technologií Oxide TFT. Je široký 6,9mm a váží 712g. Pohání ho chip A9X, který, podle slov Applu, dává zařízení stejný výkon jako mají stolní počítače a lepší než mají některé MacBooky. Výkon je tak velký, že údajně lze na iPadu Pro stříhat až tři 4K videa zároveň.

Dále obsahuje čtyři reproduktory, 8MP iSight kameru, technologii Touch ID a baterii co vydrží 10 hodin. Je k dostání ve třech barvách – stříbrné, šedé a zlaté.

IMG_0678

IMG_0630 IMG_0643 IMG_0639 IMG_0645

Apple očekává, že velký display podnítí kreativitu a produktivitu a iPad Pro bude pracovně využíván v mnoha odvětvích. Proto představil Apple Pencil a Smart Keyboard.

Apple Pencil je stylus speciálně určený pro použití s iPad Pro. Nápomocný má být zejména při kreslení, kterému je na iPadu Pro dáno velký prostor. Přístroj bude obsahovat vlastní aplikaci na kreslení UMAKE a firma Adobe představila dvě verze Photoshopu speciálně pro iPad Pro – Photoshop FX a Photoshop Sketch.

Další využití se očekává u kancelářských aplikací. Aplikace Notes na iPad Pro byla vyvinuta přímo s podporu Apple Pencil, to samé Microsoft Office, což přišli na konferenci oznámit přímo zaměstnanci Microsoftu.

IMG_0659

IMG_0655 IMG_0664 IMG_0661 IMG_0656

Ke zvýšení produktivity a efektivity je iPad Pro ještě obohacen o Smart Keyboard. Jedná se o přenosnou klávesnici speciálně určenou pro toto zařízení. Připojuje se pomocí technologie The Smart Connecter.

IMG_0681

IMG_0677     IMG_0680

 V obchodech se iPad Pro objeví v říjnu a cena bude začínat na 799 dolarech. Apple Pencil bude stát 99 dolarů a Smart Keyboard 169 dolarů.  

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *