Apple by mohl potenciálně rozšířit reklamy do aplikací Mapy, Podcasty a Knihy

Apple interně testoval reklamy ve vyhledávání ve své aplikaci Mapy. Kromě toho by společnost mohla přinést reklamu i do svých dalších předinstalovaných aplikací pro iPhone, jako jsou Knihy a Podcasty.

Apple již zobrazuje grafické reklamy v aplikacích App Store, Akcie a Novinky na iOS, iPadOS a macOS. A nyní ještě dvě další umístění reklam přicházejí do App Store – druhý blok v zobrazení Dnes a spodní část stránek jednotlivých aplikací. Ale to není vše, v budoucnu by na iPhone a iPad mohlo přijít ještě více reklam.

Podle nejnovějšího vydání newsletteru Marka Gurmana Power On v magazínu Bloomberg již Apple interně testoval reklamy ve vyhledávání v aplikaci Mapy. Inzerenti, jako jsou restaurace, by společnosti Apple mohli zaplatit, aby se umístili na předních místech místních záznamů, když uživatelé v aplikaci Mapy hledali konkrétní klíčová slova jako například „sushi“.

Gurman spekuluje, že by inzerenti mohli své inzerce propagovat pomocí vyhledávání a grafických reklam v aplikacích Knihy a Podcasty.

Věřím, že výrobce iPhonů časem reklamy ve vyhledávání rozšíří i na Mapy. Pravděpodobně je také přidá do digitálních obchodů, jako jsou Apple Knihy a Apple Podcasty. A Apple TV+ by mohla generovat více reklam na více úrovních (stejně jako Netflix Inc., Walt Disney Co. a Warner Bros. Discovery Inc. se svými streamovacími službami).

V současné době přidává propagování reklam společnosti Apple k jejím ročním příjmům přibližně 4 miliardy dolarů.

Zdroj: iDownloadblog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *