Šéf Apple HomeKit opouští společnost po pouhých dvou letech

Inženýr Sam Jadallah tento týden oznámil, že opouští Apple poté, co ve společnosti pracoval méně než tři roky. Ve společnosti Apple byl Jadallah vedoucím domácích služeb, které zahrnují systém HomeKit pro domácí automatizaci.

Sam Jadallah svůj odchod potvrdil na svém profilu LinkedIn. Jak již dříve uvedl magazín 9to5Mac, Jadallah se připojil ke společnosti Apple v únoru 2019, aby vedl celý tým domácích služeb společnosti Apple. Před Applem pracoval pro Microsoft a také založil Otto, svou vlastní značku chytrých zámků.

Toto je můj konec u společnosti Apple. Jsem velice vděčný za přátelství, která jistě vydrží, a za příležitost formovat a vytvářet nové schopnosti pro uživatele a jejich domovy po celém světě. Jako manažera společnosti, investora a podnikatele mi bylo potěšením být podnikatelem právě ve společnosti Apple a vytvářet produkty ve velkém měřítku.

Důvody, proč se Sam Jadallah rozhodl Apple opustit, nejsou známy. Není také jasné, kdo převezme funkci šéfa HomeKitu ve společnosti po jeho odchodu.

Od té doby, co Sam Jadallah nastoupil do Applu, provedla společnost několik vylepšení HomeKitu, která zahrnují například záznam z bezpečnostních kamer na iCloud, vylepšené ovládání příslušenství, adaptivní osvětlení, automatizace, Siri API pro příslušenství třetích stran a domovsní klíče v aplikaci Wallet.

Domácí automatizace je pro Apple každým rokem důležitější, takže by nemělo trvat dlouho, než si Apple vybere někoho jiného pro vedení týmu HomeKit.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *