Apple najal bývalého viceprezidenta Tesly a hlavního inženýra Aston Martin

CEO Tesly Elon Musk má pro Apple svůj vlastní název: hrob Tesly. „Najímají lidi, které jsme vyhodili,“ Musk uvedl. „Pokud to nedáte u nás, jdete pracovat do Applu.“ Nyní Apple najal dalšího bývalého pracovníka Tesly a bývalého pracovníka Aston Martin, Chirse Porritta.

Porritt má pracovat na „speciálním projektu“ o kterém se předpokládá, že se jedná o Projekt Titan. V něm společnost vyvíjí své vlastní elektrické auto.

Apple před časem opustil Steve Zadesky, který projekt vedl, je tedy možné, že Porritt nastupuje na jeho místo. Porritt má odborné znalosti se zaměřením na dynamiku a architekturu vozidel.

Před tím, než se odstěhoval do Silicon Valley, byl klíčovou osobou automobilového průmyslu. Nejvýznamnější byla jeho role hlavního inženýra v Aston Martin. Zde skončil v roce 2013, kdy odešel do Tesly.

Pro zajímavost, hlavní designér Applu, Jony Ive, údajně Aston Martin zbožňuje a vlastní několik jejich vozů.

Porritt v Tesle pracoval na vozidlech Model S a X. Neodešel odtud do Applu přímo, mezi dvěma pozicemi byla několika měsíční prodleva.

Automobilovému projektu Applu se přezdívá „otevřené tajemství.“ Přesto, že ho společnost ještě oficiálně nepotvrdila, je jasné, že existuje.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *