Uživatelé sepisují petici proti nové funkci Instagramu

Včera jsme vás informovali o nové funkci, kterou Instagram plánuje. Obsah přestane zobrazovat chronologicky, ale zpřeházeně, jako to dělá Facebook. Uživatelům se to nelíbí a to tak moc, že začali proti změně sepisovat petici. Během jednoho dne sesbírali 50 000 podpisů.

Petice se objevila poté, co známá služba na sdílení obrázků oznámila, že obsah začne zobrazovat na základě personalizovaného algoritmu, který zkoumá „vztah uživatele s druhým uživatelem, jejich historii komentářů, podobnost sdílených obrázku apod.“

Že se Instragram vydává tímto směrem, není překvapivé. Jen následuje trend ostatních sociálních platforem jako je Facebook a Twitter, které podobný algoritmus již nějakou dobu používají. I tyto změny dříve uživatele naštvaly. Nicméně na Twitteru se dá možnost vypnout, což Instagram neoznámil. Sdělil jen, že změny spustí „v následujících měsících“.

„Jestli NECHCETE, aby byl váš feed zobrazován v pořadí, které nemůžete ovlivnit a preferujete, aby vše zůstalo při staru, nebo chcete, aby ASPOŇ bylo možné novou funkci vypnout, prosím podepište tuto petici, ať se jí Instagram začne zabývat,“ píše se v petici. Capslock jsme nechali tak, jak je v originálním znění.

Myslíte, že Instagram poslechne své uživatele?

zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *