Spolupráce Applu a IBM již přinesla 100 business aplikací

Ačkoli se o tom příliš nemluví, společnosti Apple a IBM spolupracují již delší dobu. Společně vyvíjejí mobilní softwarové řešení pro podniky s označením MobileFirst. Nyní spatřila světlo světa již jejich stá společná aplikace.

Společnosti svoji stou aplikaci nijak neoznačily, místo toho zveřejnily seznam některých svých klientů. Je mezi nimi např. Coca-Cola Amatil, letecká společnost Air Canada, operátor Vodafone Netherlands nebo banka Abu Dhabi Islamic Bank. MobileFirst nyní pokrývá 14 průmyslových odvětví a 65 profesí.

V současnosti se IBM zaměřuje na vývoj aplikací pro iPad Pro. Společnost žádné detaily neposkytla, údajně chce ale využít výkon a velký displej nového iPadu stejně jako jeho schopnost multitaskingu. Možná dojde i na podporu stylusu Apple Pencil.

Spolupráce Apple a IBM začala v červenci 2014, kdy vzniklo i zmíněné MobileFirst. Od té doby se vztahy obou společností prohloubily, např. IBM začalo svým zaměstnancům poskytovat MacBooky a Apple Watch a vyvíjí webové vývojové prostředí pro programovací jazyk Applu, Swift, který se používá např. pro tvorbu iOS aplikací.

Zdroj: appleinsider.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *