Počet virů pro iPhony a MacBooky bude stoupat

Neustále rostoucí popularita zařízení od Applu s sebou nese i stinné stránky. Experti z bezpečnostní společnosti Symantec upozorňují na rostoucí počet malwarových útoků na iOS i OS X. Tyto útoky mají příští rok nadále stoupat.

Podle výzkumu společnosti Symantec se počet malwaru zaměřeného na iOS v roce 2015 zdvojnásobil, toho zaměřeného na OS X dokonce zesedminásobil. „Čím dál více útočníků začíná vyvíjet malware určený pro iOS nebo OS X,“ tvrdí Dick O’Brien, pracovník Symantecu. Ten tento týden zveřejnil třicetistránkovou analýzu útoků právě na produkty Applu.

Analýza zmiňuje to, že i když je množství útoků na zařízení Applu v porovnání s množstvím útoků na Windows a Android „poměrně nízké“, tak jejich počet za posledních 18 měsíců rapidně stoupl. O’Brien dále uvádí, že cílem útoků může být příští rok platební služba Apple Pay.

15244-11394-Screen-Shot-2015-12-11-at-122333-PM-l

V souvislosti s tímto tématem připomínáme nedávnou zprávu poukazující na velké množství potenciálních bezpečnostních děr ve vysokém procentu aplikací nebo nedávnou aféru, kdy se malwaru podařilo díky čínským vývojářům infikovat velké množství předních aplikací.

Zdroj: appleinsider.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *