Google v roce 2017 vydá nový operační systém, který bude sloučený s Chromem a Androidem

Společnost Microsoft úspěšně přešla na Windows 10. Teď už nabízí pouze jeden operační systém pro všechny jejich zařízení. Je to jednodušší pro vývojáře, IT a spotřebitele. Díky tomuto postupu Microsoft vydal nové Windows 10 pro smartphone a jejich první notebook, s názvem ‚Surface Book‘ běžící na stejném operačním systému. Když se v Google dozvěděli, že Microsoft má obchodní plán pouze s jedním operačním systémem, začali také pracovat na sloučení Chromu a Androidu do jednoho operačního systému. Zjistili jsme, že se Google bude snažit vydat nový operační systém už v roce 2017.

Podle Wall Street Journal (WSJ), inženýři společnosti Google pracují zhruba už dva roky na zkombinování obou operačních systémů a v poslední době dosáhli pokroku. Společnost plánuje odhalit svůj nový operační systém v roce 2017, ale očekává, že budou moct předvést beta verzi již příští rok.

Generální ředitel Googlu, Sundar Pichai, který vedl vývoj operačního systému Chromu v roce 2009, řekl analytikům minulý víkend při rozhovoru, že „mobilní, platforma se nakonec bude míchat s tím, co se nazývá pracovní plocha“.

6a0120a5580826970c01b7c7e51acd970b-800wi

Díky sjednocení to může značně zvýšit uživatelskou základnu Androidu. To by mělo pomoci Googlu nalákat více vývojářů, kteří chtějí napsat aplikaci a nechat ji pracovat jen s malou modifikací na tolika gadgetech, jak je jen možné.

WSJ dodal, že „naopak, Apple Inc. udržuje různé operační systémy: iOS pro smartphony a tablety, a OS X pro počítače Mac. Generální ředitel, Tim Cook minulý měsíc řekl, že jejich sloučením ořežete oboje, a lepší věci nedostanete ani z jednoho“.

Zdroj: patentlyapple.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *