Apple oznámil, že nový operační systém pro Mac, OS X El Capitan, bude vydaný již dnes, 30. září!

Apple dnes oznámil uživatelům tiskovou zprávou, že nová verze operačního systému pro Mac, OS X El Capitan, bude dnes ke stažení v Mac App Storu, opět klasicky zdarma. Když to dnes Apple oznámil, poskytl také vyjádření Craiga Federighiho shrnující úspěch veřejného beta programu:

„Lidé milují používat jejich Macy a jeden z největších důvodů jsou jeho schopnosti a jednoduchá obsluha OS X“ řekl Craig Federighi (Apple senior viceprezident softwaru). „El Capitan využívá zkušenosti z Macu a vylepšuje mnoha detailů, které dělají celkově veliký rozdíl oproti starší verzi. Zpětná vazba od našich uživatelů OS X beta programu byla neuvěřitelně pozitivní a myslíme si, že si uživatelé zamilují své Macy ještě více s novým softwarem El Capitan“ .

V přirovnání k OS X Yosemite je El Capitan jen ‚menší‘ aktualizace, která se hlavně zaměřuje na vnitřní zlepšení oproti viditelným novinkám či designovým úpravám. Nicméně, operační systém obsahuje stále nějaké nové funkce jako například split-screen, nové vyhledávající funkce ve Spotlight, doplňky do Safari, ovládání v aplikaci Mail, navádění v Mapách a předělané Poznámky, aby to odpovídalo aktualizované aplikaci pro iOS. Apple ještě neoznámil čas, kdy se El Capitan v App Storu objeví, ale víme, že se dnes již dočkáme.

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *