Samsung kopíruje Apple

Samsung spustí po vzoru Applu vlastní leasingovou službu na financování mobilních telefonů. Zlepší tím své skomírající prodeje?

Samsung se sice se svojí novou reklamou, která přímo útočí na Apple, tváří, že svého konkurenta s přehledem poráží, ale opak je pravdou. Prodeje Samsungu nejsou nijak oslnivé, hodnota jeho akcií padá a mobilní telefony Galaxy jsou v prodejích poráženy iPhony i telefony ostatních značek. Nejspíš proto Samsung plánuje oživit své skomírající prodeje spuštěním vlastního leasingového programu na financování jeho produktů, jenž ale Apple spustil již na začátku tohoto měsíce.

Největší američtí operátoři hromadně opouštějí v USA tolik populární prodej dotovaných telefonů vázaných se smlouvou. Díky tomu se začíná projevovat skutečná cena iPhonu i ostatních telefonů. Apple na to zareagoval spuštěním leasingového programu s názvem iPhone Upgrade Program. Ten představil na nedávné konferenci a zákazníci díky němu mohou od 32 dolarů měsíčně získat iPhone, nárok každý rok si ho vyměnit za novější model a navíc prodloužení služby AppleCare+. Ta zajišťuje přístup na zákaznickou linku Applu a také prodlužuje záruční lhůtu, která je v USA pouze jeden rok.

Podle zpravodajského webu Forbes Samsung plánuje spuštění podobné až identické služby. Ta má být spuštěna v řádu několika měsíců, žádné další informace o ní zatím známé nejsou. Nicméně vzhledem k načasování není pochyb o tom, že se Samsung s touto myšlenkou inspiroval u Applu.

Služba iPhone Upgrade Program je v současnosti bohužel dostupná pouze v USA.

Zdroj: idownloadblog.com

This article has 1 comments

  1. Gonzy Reply

    sice je Iphone Upgrade program jen v USA ale u nás v iStylu možnost zakoupit zařízení se službou Update která dává možnost po 12-ti nebo 18-ti měsících nechat zařízení také vyměnit. Plus je zařízení i pojištěné.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *