Nová zařízení Applu dělají problém Samsungu

Jsou to dva týdny, co Samsung představil svůj nový Galaxy S6 Edge+ a zatím to vypadá, že zájem o něj je velmi vlažný. To vyvolalo pokles hodnoty značky o 44 miliard dolarů, nejhorší od roku 1983.

Dnes se na Taiwanu objevila nová zpráva, která říká: „Vzhledem k nestabilnímu podílu na trhu a nespolehlivým objednávkám high-end smartphonů a tabletů, Samsung Electronics snižuje počet objednávek výrobních komponentů v prvním kvartálu roku 2016“.

Výrobci vyjádřili pesimistické výhledy pro tablety obecně. Může za to zpomalení růstu trhu a fakt, že objem objednávek se oproti roku 2014 drasticky snížil.

Co se týče segmentu smartphonů, Samsung je vystaven čím dál větší konkurenci. iPhony se prodávají skvěle a již nabízejí možnost velké obrazovky, což byla donedávna jeho výrazná parketa. V Číně zas rostli výrobci typu Huawei a Xiaomi, nabízející technologicky velmi vyspělé produkty za nízké až střední ceny.

iPhone 6 a především iPhone 6 Plus zaznamenaly extrémní popularitu a to nejen mezi tradičními fanoušky. Čím dál více lidí přechází z Androidu na iOS. Nový iPhone 6s nejspíš překoná rekord 10 milionů prodaných kusů během prvních dvou dnů.

Nový iPhone 6s také představil aplikaci „Move to iOS“, která má pomoct uživatelům Androidu se přesunout na iOS. To vše znesnadňuje situaci Samsungu, jehož prodeje momentálně nejsou nic oslnivého.

zdroj: patentlyapple

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *