Vrchní představitel Googlu zaútočil na Apple Music

Eric Schmidt, bývalý výkonný ředitel a současný předseda představenstva Googlu, označil hudební streamovací službu Apple Music za „elitářskou a deset let zastaralou“.

Eric Schmidt, který mimo jiné po svém nástupu v roce 2001 pomohl Googlu dostat se mezi světové špičky v oboru technologií, otevřeně zaútočil v pořadu BBC o umělé inteligenci na službu Apple Music. Apple Music byla představena během červnové konference a jedná se o hudební streamovací službu, jako je třeba Spotify. Schmidt Applu vyčítá hlavně doporučování hudby přímo živými lidmi a elitářský přístup.

„Před deseti lety by opravdu bylo nejlepší řešení vzít spoustu lidí a nechat je vybírat vhodnou hudbu. Dnes je mnohem lepší vytvořit automatický systém, který se bude učit z reálného světa a dokáže predikovat, kdo by mohl být další Adele“, řekl Schmidt. Podle něj je systém vybírání doporučované hudby pracovníky elitářský a systém umělé inteligence by byl mnohem více demokratický.

Nicméně jeho slova se dají považovat za lehce ironické, protože vlastní hudební streamovací služba Googlu, Google Play Music, také upozorňuje na lidský element při vybírání doporučovaných písniček.

Eric Schmidt patří mimo jiné s vlastnictvím v hodnotě 9,1 miliardy dolarů mezi nejbohatší lidi světa.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

  1. rychlik Reply

    Hmm hlavne kdyz se ti kohouti perou tak aby jsme z toho meli prospech my, zakaznici

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *