Apple TV jako herní konzole?

Čtvrtá generace Apple TV, která má být oznámena na zítřejší konferenci, se má zařadit po bok PlayStationu a Xboxu. Má šanci uspět?

První Apple TV vyšla v roce 2007 a od druhé generace představené v roce 2010 nedostala žádnou výraznější aktualizaci. Prodeji se nedaří tak, jak by si Apple představoval a ostatní podobné produkty mezitím posilují. To by se ale mělo změnit.

V herním průmyslu se pohybují obrovské částky peněz, které navíc stále stoupají, a je tedy celkem logické, že i Apple se chce v tomto odvětví angažovat. Již teď představují pro vývojáře obrovský potenciál, když zpřístupňují konzoli pro casual hry v podobě iPhonu či iPadu milionům lidí s povětšinou vyššími příjmy. Opačná situace platí u MacBooků, pro které zase téměř žádné hry nevycházejí.

Apple chce do své nové Apple TV zabudovat mnohem výkonnější hardware. I ten ale nebude zdaleka dosahovat výkonu PlayStationu 4 od Sony či Xboxu One od Microsoftu. Apple ale ani na áčkové herní tituly nemíří – spíš chce zůstat u casual her a zaujmout něčím originálním, podobně, jako Nintendo se svým Wii. Navíc pro Apple TV hraje cena, která má být 149 dolarů, což je velký rozdíl oproti 400 dolarům za současné konzole – navíc, když hry pro tyto konzole stojí i 60 dolarů a jejich nelegální stahování je velmi obtížné.

Nová Apple TV má dostat kompletně zrenovovaný ovladač, který by mimo jiné měl mít možnost snímat i úroveň síly stlačení, což by šlo využít také právě při hraní her. Aby bylo vůbec možné hry získat, bude k dispozici přístup do App Storu a zařízení dostane i svůj vlastní development kit, aby bylo možné vyvíjet hry přímo pro Apple TV. Mimo to plánuje Apple i vlastní alternativu kabelové televize a chce vydávat i vlastní pořady.

Mimochodem, Apple už se jednou do herních vod proniknout pokoušel. V roce 1995 vydal herní konzoli Pippin, která skončila naprostým neúspěchem a byla kompletně zastíněna tehdejším prvním PlayStationem a Nintendem 64. Dodnes se o této nešťastné události v Applu nesmí mluvit.

Zdroj: telegraph.co.uk

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *