Apple CarPlay získává nové funkce v iOS 16, včetně podpory měřidel a dalšího

Apple konečně přináší nějaké nové změny do CarPlay s iOS 16, které představil na letošní konferenci Worldwide Developers Conference (WWDC). A konečně, nové prostředí CarPlay bude podporovat ještě více obrazovek, včetně sdruženého ukazatele, a nabídne ještě více informací.

CarPlay je podle společnosti Apple k dispozici ve více než 98 % nových automobilů ve Spojených státech. Je to považováno za nezbytnou funkci pro kupující nových aut, uvedla společnost, a proto je na čase funkce aktualizovat, aby dělaly CarPlay ještě lepší. Což zahrnuje podporu pro větší obrazovky a dokonce podporu dalších displejů.

Nová generace CarPlay poskytuje obsah pro všechny obrazovky. Jedná se o univerzálnější přístup. Hluboká integrace s hardwarem umožní uživatelům naladit rádio nebo změnit teplotu, aniž by museli opustit rozhraní CarPlay. Podporuje dokonce nové widgety, včetně nových informačních widgetů pro cluster měřidel, včetně rychlosti, udávání směru a mnoho dalšího. Nová verze CarPlay spolupracuje s celým informačním a zábavním systémem vozidel. Zobrazuje všechny informace o jízdě, včetně hladiny paliva, vše ze systému navrženého společností Apple. A bude fungovat s řadou vozidel, bez ohledu na to, jak je vnitřní systém nastaven.

Existují různé možnosti shluků měřidel, včetně nových barev, různých pozadí, různých rozvržení a mnohem více. Vybrat si můžou uživatelé z různých vzhledů.

Bohužel si ovšem budeme muset počkat. Nová vozidla, která budou novou generaci CarPlay podporovat budou představena koncem příštího roku. Společnost však oznámila, že automobilky jako Jaguar, Ford, Nissan, Land Rover, Mercedes, Acura a další budou tuto novou verzi CarPlay podporovat.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *