Apple oznamuje aktualizovanou aplikaci Home a podporu nového standardu chytré domácnosti Matter

V návaznosti na svá oznámení o iOS 16 Apple odhalil aktualizovanou aplikaci Home. Nezdá se, že by se jednalo o úplné přepracování, ale existuje spousta vylepšení uživatelského rozhraní, která usnadňují používání aplikace. Apple navíc sdělil, že podpora nového standardu chytré domácnosti Matter je na cestě.

Apple říká, že nová aplikace Home uživatelům usnadňuje procházet, organizovat a prohlížet jejich příslušenství a také provedla vylepšení základní architektury, která uživatelům nabízí efektivnější a spolehlivější ovládání jejich domova.

Apple navíc zopakoval svůj závazek k novému standardu pro inteligentní domácnost Matter. Matter, který byl poprvé ohlášen v roce 2019 jako projekt CHIP, je bezplatný standard pro připojení s otevřeným zdrojovým kódem, jehož cílem je snížit fragmentaci mezi dodavateli. Spolu s Applem, Googlem, Amazonem, Comcastem a dalšími výrobci chytrých domácích doplňků tento standard podporují a očekává se, že jejich první produkty budou uvedeny na trh koncem tohoto roku.

S Matter bude široká škála příslušenství hladce spolupracovat napříč platformami a pomůže naplnit skutečnou vizi chytré domácnosti.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *