iPhone 14 Pro by si mohl „vypůjčit“ funkci always-on displeje od Apple Watch

Nadcházející modely Apple iPhone 14 Pro by mohly využívat funkci always-on displeje pro zobrazení užitečných informací na uzamčené obrazovce bez výrazného úbytku baterie.

Nejaktuálnější iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max jsou první iPhony Apple s proměnnou obnovovací sazby ze 10 Hz a 120 Hz. Obnovení informací na displeji zařízení se mění v závislosti na tom, co je zobrazeno na obrazovce. Ale pokud na telefonu například něčím rychle listujete či hrajete akční hru, obnovovací frekvence by se mohla navýšit až na 120 Hz. Vysoké obnovovací frekvence jsou pro naše oči lepší a mají za následek hladké animace, ovšem spotřebovávají více energie.

Nadcházející modely iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max by mohly používat zobrazovací panely nízkoteplotního polykrystalického oxidu (LTPO), které jsou schopné snížit obnovovací frekvenci na pouhý 1 Hz. Tato informace přichází prostřednictvím analytika konzultantů Display Consultants, Rosse Younga na Twitteru. Na otázku, zda by mohl potvrdit, že iPhone 14 Pro modely budou podporovat obnovovací frekvenci 1Hz, odpověděl slovy že to „nemůže potvrdit, ovšem že to očekává.“

Pokud je to pravda, znamenalo by to, že modely iPhone 14 Pro by aktualizovaly celou obrazovku jen jednou za vteřinu. To by bylo užitečné hlavně pro zobrazení statického obsahu na obrazovce, jako je například datum, čas a úroveň nabíjení baterie – bez výrazného úbytku baterie.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *