Elon Musk získal sociální síť Twitter za neuvěřitelných 44 miliard dolarů

Na tomto rozhodnutí se již nějakou dobu pracovalo, a během procesu došlo k několika vzestupům a pádům, ovšem i přesto bylo zdánlivě nevyhnutelného konce dosaženo. Twitter souhlasil s podmínkami akvizice, které před ním stanovil generální ředitel společností Tesly a SpaceX, Elon Musk.

Twitter tuto informaci dnes oznámil prostřednictvím tiskové zprávy. Podle této zprávy získá Elon Musk Twitter za $54,20 za akcii. Toto číslo odpovídá původnímu, které Musk navrhl ve své původní nabídce na tuto sociální síť. A celková cena se tak rovná asi 44 miliardám dolarů.

Podle Muskova prohlášení ohledně akvizice jsou „svoboda projevu“ a zlepšení „Twitteru“ některé z hlavních důvodů, proč sociální síť zakoupil:

Svoboda slova je základem fungující demokracie a Twitter je digitálním náměstím, kde se diskutuje o věcech životně důležitých pro budoucnost lidstva. Také chci udělat Twitter lepší než kdy předtím, a to tak, že vylepším síť o nové funkce, udělám z algoritmů otevřený zdroj pro zvýšení důvěry, zbavím se spamovacích robotů a ověřím všechny uživatele. Twitter má obrovský potenciál – těším se na spolupráci se společností a komunitou uživatelů.

Generální ředitel Twitteru Parag Agrawal k záležitosti řekl následující:

Twitter má svůj účel a význam, který ovlivňuje celý svět. Jsme hluboce hrdí na naše týmy a inspirováni prací, která nikdy nebyla důležitější.

Jak již bylo zmíněno výše, tímto směrem se situace již nějakou dobu ubírala. Nejnovější zpráva, kterou Musk předložil k tomuto konkrétnímu plánu, byla zveřejněna 21. dubna, kde potvrdil, že si zajistil půjčky ve výši 25,5 miliardy dolarů a použije 21 miliard dolarů v osobním kapitálu k zajištění akvizice Twitteru.

Těsně před tím, než Musk získal celou sociální síť, si zajistil titul největšího individuálního akcionáře Twitteru díky nákupu 9,2procentního podílu ve společnosti.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *