Nouzové SOS v iOS 15.2: Rychlé stisknutí vs. přidržení tlačítek

Nouzové SOS v systému iOS 15.2 lze spustit několika rychlými stisknutími tlačítka uzamčení vašeho iPhone nebo společným podržením tlačítka napájení a jednoho z tlačítek hlasitosti.

Emergency SOS je funkce, která může zachránit životy tím, že vám umožní zavolat na tísňovou linku ve vaší oblasti, aniž byste museli iPhone odemykat nebo se dívat na jeho obrazovku.

V systémech iOS 15.2 a iPadOS 15.2 zavádí Emergency SOS aktualizovaný způsob aktivace, který vyžaduje, aby uživatel podržel tlačítko napájení a kterékoli tlačítko hlasitosti namísto rychlého stisknutí tlačítka napájení pětkrát rychle za sebou.

V iOS 15.2 máte nyní dvě možnosti, jak zavolat na tísňové linky ve vaší zemi:

  • Zavolejte s přidržením tlačítka: Zavolejte na tísňovou linku stisknutím a podržením tlačítka uzamčení a hlasitosti. Po zobrazení nouzového SOS držte tlačítka stisknutá, aby začalo odpočítávání. Když odpočítávání skončí, vaše zařízení zavolá tísňovou linku.
  • Zavolejte s 5 stisky tlačítka uzamčení: Zavolat tísňovou linku vám umožní pětkrát rychle stisknout tlačítko uzamčení a spustit odpočítávání.

Před iOS 15.2 by stisknutí a podržení tlačítka napájení a buď zvýšení nebo snížení hlasitosti zobrazilo obrazovku s možností vypnutí zařízení, zobrazení lékařského ID a možností Emergency SOS volání. Z této obrazovky jste museli přetáhnout prstem na Emergency SOS, abyste skutečně zavolali tísňové služby vaší země.

Emergency SOS countdown slider

To však může být v určitých situacích příliš složité, zvláště pokud máte potíže a potřebujete jednat rychle.

Naštěstí, jak jsme poznamenali výše, iOS 15.2 po stisknutí či podržení těchto tlačítek okamžitě zavolá příslušnou tísňovou službu.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *