Apple vydal iOS 15.2, iPadOS 15.2, watchOS 8.3, macOS 12.1 a tvOS 15.2 s bezpečností komunikací a dalšími funkcemi

Apple už nějakou dobu pracuje na další aktualizaci pro iOS 15 a iPadOS 15. A v pondělí nastal konečně „den D“, kdy si je uživatelé mohou stáhnout do svých zařízení.

Chcete-li aktualizovat svá iOS či iPadOS zařízení na tyto nové systémy, existuje několik různých možností. Můžete přejít do aplikace Nastavení, poté vybrat Obecné –> Aktualizace softwaru a podle pokynů na obrazovce stáhnout a instalovat nový software.

Nebo můžete zapnout automatické aktualizace a nechat svá zařízení projít procesem aktualizace přes noc, když jsou připojena k síti.

iOS 15.2 a iPadOS 15.2 nepřichází se spoustou nových funkcí, ovšem jsou zde některé důležité novinky. Zde je rychlý přehled toho, co je nového v iOS 15.2:

iOS 15.2 přináší funkci bezpečnostní komunikace v zabudované aplikaci Zprávy, která slouží k nabídnutí upozornění na potenciálně explicitní fotografie sdílené v aplikaci nezletilých. Děti i rodiče budou tak upozorněni na tento potenciálně škodlivý materiál. Tato upozornění budou vyslána, když bude fotografie sdílena s dítětem nebo odeslána ze zařízení dítěte.

Dále iOS 15.2 přidává možnost rychle zobrazit seznam toho, co bylo na vašem zařízení opraveno a/nebo vyměněno, včetně baterií, displejů a dalších.

Zpráva o ochraně osobních údajů aplikací je nyní k dispozici v iOS 15.2 a iPadOS 15.2. To uživatelům umožňuje vidět, jak často aplikace přistupují k řadě citlivých informací na základě oprávnění, která uživatel povolil. To zahrnuje využití fotoaparát, sledování polohy a mnoho dalšího.

iOS 15.2 přidává podporu pro Legacy Contacts, která uživatelům umožní prohlásit jednotlivce za ty, kteří mají přístup k „digitálnímu dědictví“ v případě úmrtí.

Software podporuje nyní novou funkci v aplikaci Najít s názvem „Zařízení, které mne mohou sledovat“. To uživatelům umožňuje rychle zjistit, zda je v jejich blízkosti například zařízení AirTag, který není v jejich vlastnictví.

iOS 15.2 přidává do aplikace Fotoaparát speciální přepínač pro zapnutí nebo vypnutí režimu Makro.

Společnost Apple včera také vydala macOS Monterey 12.1. S tím Apple konečně přináší funkci SharePlay i do desktopového operačního systému.

Apple dále zveřejnil watchOS 8.3. Pro aktualizaci musí mít Apple Watch alespoň 50 % baterie, nebo musí být připojené k nabíječce. Automatická aktualizace stáhne a nainstaluje nový software přes noc, když jsou Apple Watch připojeny k nabíječce. Majitelé mohou také otevřít aplikaci Watch, kliknout na Obecné –> Aktualizace softwaru a podle pokynů na obrazovce aktualizovat na nejnovější software.

Společnost Apple zveřejnila také i tvOS 15.2.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *