Apple odkládá vydání funkce Universal Control pro iPadOS a macOS až na jaro 2022

Vše nasvědčuje tomu, že se máme u funkce Universal Control na co těšit. Ovšem s datem vydání to zase tak žhavě nevypadá. Stále jsme však doufali, že jedna z nejlepších funkcí, které si Apple připravil pro iPadOS 15 a macOS 12, budou k dispozici před koncem roku 2021.

Bohužel tomu tak nebude. Jak v pondělí poprvé poznamenal magazín MacRumors, Apple aktualizoval své webové stránky pro iPadOS 15 a macOS 12 Monterey, aby odrážely, že došlo ke změně týkající se plánovaného data vydání pro funkci Universal Control. Konkrétně nová funkce spatří světlo světa až „na jaře roku 2022“.

Společnost s touto změnou na svých webových stránkách neuvádí konkrétní datum vydání této funkce ani pro jeden operační systém. Což je pravděpodobně dobře, vezmeme-li v úvahu, že společnost má zřejmě ještě dost práce, než bude funkce připravena pro vydání veřejnosti.

Až ta doba nastane, uživatelé iPadOS 15 a macOS 12 Monterey budou moci připojit klávesnici a/nebo myš k více zařízením současně. To znamená, že můžete rychle a snadno přesunout kurzor z iMacu na iPad Pro a pokračovat v pracování, aniž byste museli měnit připojení příslušenství.

Je to určitě jedna z nejužitečnějších funkcí, které Apple představil na letošní Worldwide Developers Conference. A také jedna z nejočekávanějších. Ovšem s žádným vydáním beta verzí pro iPadOS 15 a macOS 12 Monterey nebyla tato funkce zahrnuta, takže nám nezbývá nic jiného, než si počkat.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *