Úžasný detail na fotografii Mléčné dráhy pořízené iPhonem 13 Pro Max

Zapomeňme na chvilku na makrofotografie, astrofotografie pořízené na iPhone by mohly být další velkou věcí v otázce pořizování fotografií pomocí smartphonu. Podívejte se na úžasné detaily, které fotograf John Kraus dokázal extrahovat z obrázku Mléčné dráhy zachyceného na iPhone 13 Pro Max.

Pořizování snímků noční oblohy nejnovějšími iPhony přináší více než uspokojivé výsledky za předpokladu, že víte, co děláte. Přestože kvalita obrazu ještě není ke srovnání s profesionální soupravou, pro smartphone je velice uspokojivá.

John Kraus alias „Snap“ je fotograf vesmírných letů, který podle svého Twitteru zachycuje „momenty planety Země mimo-tento-svět“. Níže můžete vidět 30ti vteřinovou expozici Mléčné dráhy, kterou pořídil svým iPhone 13 Pro Max.

An image showing a 30-second exposure of the Milky Way taken with the iPhone 13 Pro Max camera in Apple's ProRaw format

A níže je stejný obrázek po několika relativně jednoduchých úpravách zpracování.

An image showing a 30-second exposure of the Milky Way taken with the iPhone 13 Pro Max camera in Apple's ProRaw format and edited in Adobe Lightroom

Fotografování v ProRAW na vašem iPhone

Přestože jsou soubory ProRAW 10 až 12krát větší než soubory HEIF nebo JPEG, ukládají obrazová data zachycená fotoaparátem, doprovázená minimálním dodatečným zpracováním iPhone. Takže místo toho, abyste dostali obrázek vylepšený AI, který prošel řadou kroků po zpracování, které nelze vrátit zpět, získáte nezpracovaná data přímo ze senzorů.

Díky tomu máte mnohem větší tvůrčí svobodu a flexibilitu při úpravách důležitých aspektů obrazu, jako je expozice, vyvážení barev a bílé. Doslova můžete vytáhnout detaily, zejména z velmi tmavých oblastí fotografie, o kterých jste si ani nemysleli, že existují.

A přesně to udělal John Kraus se svou fotografií Mléčné dráhy. Sdílel původní snímek ProRAW přímo z fotoaparátu a jeho upraveného protějšku.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *