Nový iPhone 13 a iPhone 13 mini s menším okrajem obrazovky, A15 Bionic čipem a dalšími novinkami

Společnost Apple dnes na své každoroční zářijové konferenci představila, jak je již zvykem, také novou řadu zařízení iPhone. Jedná se o iPhone 13 a iPhone 13 mini.

Apple upgradoval design s exkluzivním předním sklem Ceramic Shield, odolností proti vodě IP68 a „novým vzhledem“ pro pokročilý duální kamerový systém na zadní straně zařízení. Objektivy jsou nyní uspořádány diagonálně.

Zařízení je k dispozici v pěti barvách. Modrá, růžová, hvězdně bílá, (PRODUCT)RED a temně inkoustová. Na přední straně zařízení je nový kamerový systém TrueDepth. Obecně upgraduje tedy přední kameru, která je o 20 % menší než předchozí kamerové systémy TrueDepth.

iPhone 13 a iPhone 13 mini je vybaven procesorem A15 Bionic. Což je samozřejmě obrovský upgrade oproti předchozí generaci. Jedná se o mnohem rychlejší čip, a to jak pro každodenní plnění úkolů, tak pro zlepšení zážitku z hraní her. Zároveň se grafický výkon pro hraní her zlepšil o 30 %.

Zařízení iPhone 13 mini i iPhone 13 obsahují displej Super Retina XDR, který je o 28 % jasnější. Podporuje obsah HDR se špičkovým jasem 1 200 nitů. Vylepšená energetická účinnost displeje znamená lepší vybarvení černé barvy a lepší kontrastní poměr s OLED displeji u iPhonu 13 mini a iPhonu 13. Podporuje HDR10, HLG a Dolby Vision HDR.

iPhone 13 ultra wide camera

Procesor A15 Bionic obecně pomáhá s výpočetní fotografií a hardwarem. Zcela nový širokoúhlý fotoaparát shromažďuje o 40 % více světla pro méně šumu a jasnější výsledky pro fotografie a videa. Umožňuje tak 1,7 mikronu a světelnost f/1,6 pro dobré měření.

Apple přináší technologii posunu senzoru ve svém fotoaparátu do zařízení iPhone 13 mini a iPhone 13, což je funkce, která byla v loňském roce exkluzivní pro iPhone 12 Pro Max.

Díky obecným vylepšením v tomto ohledu jsou záběry v nočním režimu lepší s kratší dobou snímání.

Fotoaparát je navržen tak, aby ještě více snížil šum při tmavých záběrech.

iPhone 13 přináší „Cinematic režim“. Díky tomu se soustředí na změny zaostření. Díky „rack zaostřování“ přináší nové možnosti ostření při pořizování videa s novou, jednoduchou a intuitivní možností. To znamená, že bude snazší změnit ohniskovou vzdálenost při natáčení přímo za chodu, což dodá vašim videím více filmového dojmu. Přechody zaostření proběhnou v reálném čase a automaticky.

Režim Cinematic je navržen tak, aby fungoval automaticky. Bude sledovat primární subjekt a změní se, když bude hardware přesvědčen, že je to nutné, a to díky výpočetním algoritmům. Nebo můžete jednoduše klepnutím změnit zaostření podle toho, jak chcete. Dalším klepnutím nastavíte zaostření na konkrétní objekt. A to vše natáčí v reálném čase Dolby Vision.

Obě zařízení budou mít lepší připojení 5G. Nový hardware podporuje více pásem, na více místech. A Apple také spolupracuje s více bezdrátovými sítěmi. Do konce roku bude podpora 5G k dispozici v 60 zemích a regionech s podporou více než 200 bezdrátových sítí.

iPhone 13 mini longer battery

Výdrž baterie se také prodloužila. iPhone 13 má až o hodinu a půl větší výdrž baterie a iPhone 13 mini až o dvě a půl hodiny delší výdrž baterie (ve srovnání s iPhone 12 mini a iPhone 12). Umožňuje to více komponentů energetické účinnosti a procesoru A15 Bionic.

Předobjednávky začínají již 17. září ve 14:00 a zařízení bude v prodeji od 24. září. iPhone 13 začíná na 22 990,- a iPhone 13 mini na 19 990,-.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *