Apple údajně pracuje na novém Face ID systému, který dokáže rozeznat obličej i při zakrytí rouškou

Roušky či respirátory se staly součástí našeho běžného života, a to znamená, že biometrický systém rozpoznávání obličejů se ukázal být trochu nevyhovující, než by měl být. Apple vytvořil tedy řešení – ovšem pouze pokud používáte Apple Watch. Podle nové zvěsti nyní společnost Apple pracuje na něčem přímočařejším.

Podle nové zprávy magazínu Front Page Tech, napsanou Jonem Prosserem, společnost Apple v současné době usilovně pracuje na novém systému Face ID. I když ve srovnání se současným systémem bude více než pravděpodobněji nabízet obecná vylepšení, hlavní výhodou je schopnost rozpoznávat obličeje s rouškami.

Zpráva sděluje, že Apple v současné době testuje nový systém Face ID s fungujícími prototypy. Jeden z těchto prototypů ve formě kompozitního vykreslení můžete vidět na obrázku výše. Prosser sdělil, že byl schopen vidět více než 75 fotografií a videí z různých prototypových souprav.

Jak můžete vidět na kompozitním renderu, nové pole kamerového systému Face ID se liší od toho, který je u iPhone 12. Samotný kamerový systém je ovšem rozložen odlišně. Například přední kamera je nyní umístěna zcela vlevo, nikoli vpravo. A zatímco je hlavním cílem používání nového systému Face ID s rouškami, testeři, kteří zkouší nové opatření biometrického zabezpečení, mají také za úkol jej testovat i v různých brýlích.

Kdy se nového systému Face ID dočkáme zatím není jistě, ovšem měli bychom se aspoň dozvědět více na nadcházející každoroční konferenci společnosti Apple, která by se měla konat v září.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *