Apple sdílí upoutávku na nadcházející film CODA, který má premiéru 13. srpna na Apple TV+

Apple ve čtvrtek vydal oficiální trailer ke svému dalšímu originálnímu filmu CODA. Apple TV+ uvede film 13. srpna společně s omezeným uvedením v kinech. Film CODA poprvé debutoval v rámci filmového festivalu Sundance 2021.

Na festivalu Sundance byl film vřele přijat a získal cenu Velké poroty. Apple si film pro sebe získal v rekordní hodnotě 25 milionů dolarů.

Film se soustředí na hlavní postavu Ruby, hranou Emiliou Jones, která je dítětem neslyšících dospělých čili „CODA“. Ruby je jediným slyšícím členem rodiny a každý den před školou pracuje na rodinné rybářské lodi.

V průběhu filmu Ruby objeví svůj talent na zpěv a chce se přihlásit na špičkovou hudební školu. Stala se však de facto rodinnou tlumočnicí a bojí se, co by se stalo, kdyby odešla.

Jak předznamenává silné představení na festivalu Sundance, film CODA se dočká širokého ohlasu u kritiků a později v tomto roce může dokonce bojovat o nominaci na Oscara. Očekává se, že další filmy Apple Original Films budou debutovat včas před udílením cen.

Zdroj: 9to5mac

Související články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *