Apple TV+ představila nový dokument o Louisi Armstrongovi „Black and Blues: The Color Ballad of Louis Armstrong“

Apple TV+ má ve své knihovně již bohatý podíl dokumentárních filmů a spousta dalších se chystá. A právě v úterý tato streamování služba oznámila další, od Apple Original Films.

Apple TV+ sdělila, že schválila tento dokumentární film, který nese název Black and Blues: The Color Ballad of Louis Armstrong. Jak si z názvu dokážete představit, jedná se o dokument o legendárním hudebníkovi Louisi Armstrongovi a podle společnosti Apple předvede jeho život prostřednictvím „vlastních slov“.

Připravovaný dokumentární film budou produkovat Ron Howard a Brian Grazer s jejich Imagine Documentaries a bude režírován Sachem Jenkinsem.

Film nabízí celkový pohled na život a dědictví hudebníka a zakladatele jazzu, první popové hvězdy a kulturního velvyslance Spojených států. Milovaly ho miliony lidí po celém světě, ale často je nesprávně charakterizován tím, že neudělal dost na podporu hnutí za občanská práva. Ve skutečnosti byl jeho boj za sociální spravedlnost podněcován jeho celebritou a jeho ochotou přerušit mlčení v otázkách segregace a vlastenectví. S plnou podporou Vzdělávací nadace Louise Armstronga mají filmaři přístup k pokladnici dosud neviděných archivních materiálů, včetně stovek hodin zvukových záznamů, filmových záběrů, fotografií, osobních deníků a celoživotní efeméry pro výhradní použití v prvním významném dokumentu věnovaném výhradně jeho životu.

Zdroj: iDownloadBlog

Související články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *